Handboeken

We maken verschillende werkboeken en handboeken. Hier kan je uitleg vinden, maar ook een overzicht. Als je zelf ook een werkboek of een handboek hebt dat je graag wilt toevoegen, laat het weten en dan komt het er hier ook bij.

Werkboek 'begeleidende oefeningen bij eetstoornissen'

Dit werkboek is ontwikkeld voor patiënten om op basis van verschillende oefeningen te werken aan hun herstel en dit in kaart te brengen. Denk hierbij aan onderwerpen zoals:

  • Motivatie
  • Wie ben ik?
  • Hoe ga ik om met mijn gedachen
  • ...

Dit is geschreven door diëtisten en daarnaast wordt het aangevuld met oefeningen die komen uit de literatuur, verschillende opleidingen, maar ook uit de praktijk. Het is een lijvig werkboek geworden dat je kan aanraden aan patiënten, maar zelf ook kan gebruiken om inspiratie er uit te halen voor oefeningen.

Handboek: eetstoornissen

Naast het werkboek dat je als patiënt cliënt kan gebruiken. Hebben we ook een volledige versie gemaakt voor hulpverleners. Dit is de uitleg bij het werkboek voor tijdens de consultaties en hoe je de oefeningen in je praktijk kan integreren.

Daarnaast vind je er ook nog een pak meer over eetstoornissen en ook hoe je het kan uitleggen aan je patiënt/cliënt. Je leert ook oefeningen aan en verschillende oefeningen om terug te zorgen voor motivatie of te kijken om stappen te zetten. We hebben ook protocollen uitgeschreven voor exposures, zodat je ook weet hoe je hier mee kan beginnen en hoe je dit kan aanpakken.

Het is een echt handboek dat je bijna dagelijks in je praktijk gaat kunnen gebruiken. Het best koop je het aan samen met het werkboek, omdat daar alle oefeningen op het niveau van de patiënt/cliënt staan. Het handboek alleen kan natuurlijk ook, omdat je dan ook al een globaal beeld krijgt over hoe je te werk gaat bij eetstoornissen.