De Proeftoren

12-04-2019

De Proeftoren is een educatief spel om jonge kinderen spelenderwijs fruit en groenten te leren proeven. Het spel kan als hulpmiddel ingezet worden bij 'moeilijke eters' of om de overgang van geprakte voeding naar vaste voeding vlot(ter) te laten verlopen of om nieuwe groente- en fruitsoorten te introduceren. Ouders die het spel uittestten getuigden dat ze dankzij de Proeftoren minder stress ervoeren aan tafel en de plezierfactor steeg.


De Proeftoren werd ontwikkeld door 2 erkende diëtisten en is gebaseerd op wetenschappelijk effectief gebleken voedingsstrategieën. Het richt zich specifiek tot jonge kinderen van tweeënhalf tot zeven jaar.

De Proeftoren zorgt ervoor dat het kind spelenderwijs leert proeven, op zijn of haar tempo en zonder enige vorm van druk. Het proeven wordt gestimuleerd door positieve bekrachtiging en het maximaal inzetten op de drie basisbehoeften om optimaal te kunnen groeien: autonomie, competentie en verbondenheid.

Het spel kan zowel binnen de gezinscontext door (groot)ouders en (klein)kinderen als binnen een praktijkomgeving gespeeld worden onder begeleiding van gezondheidsmedewerkers die werken met jonge kinderen. Zo kan je als professional de Proeftoren inzetten tijdens een individuele consultatie met een moeilijke eter of als een proefmoment tijdens een kookkampje. Je kan het spel uitlenen of verkopen aan je patiënten of het als demo spel in je praktijk plaatsen. Je kan ook zelf workshops organiseren voor moeilijke eters aan de hand van de Proeftoren.

Eén Proeftoren kost €53,72 (excl. BTW, excl. verzending- en handlingkosten). Voor professionals geldt "5 kopen + 1 gratis", of contacteer Vicky De Beule, bedenker en uitgever van de Proeftoren, voor een offerte op maat.

Meer info of bestellen via www.proeftoren.be of info@proeftoren.be.

Like de facebookpagina van de Proeftoren