Wij zijn Bieke Derdeyn & Lotte De Clercq.

Beiden zijn we diëtisten en samen hebben we al veel patiënten geholpen in onze praktijk: Diëtistenpraktijk Lotte De Clercq. We stellen ons graag even aan je voor.

Bieke Derdeyn

Mijn visie

Ik hoor mensen al te vaak vertellen hoe ze van het ene dieet in het andere overstappen, zonder het gewenste resultaat op te leveren. De media gooit ons de dag van vandaag allerlei tegenstrijdige info om de oren en het zoveelste kookboek die claimt 'het perfecte dieet' te hebben ligt alweer in de rekken. Geen wonder dat mensen het bos door de bomen niet meer zien. Er is simpelweg niet één manier van eten en leven die past bij iedereen. Elke mens is anders en daarom moet ieder voor zich op zoek gaan naar een gezonde manier van eten die past bij zijn/haar levensstijl. Dat probeer ik bij ons op de praktijk ook toe te passen. Geen strenge en eentonige diëten, maar een gevarieerde en duurzame balans tussen genieten en gezondheid.

Een passie voor koken

Naast persoonlijke coaching op de praktijk in Gent deel ik mijn passie voor voeding ook graag op een andere manier. Ik duik met plezier de keuken en fotostudio in om jullie vervolgens op onze blog en via ons Facebook en Instagram kanaal te inspireren met een foto en receptje van één van mijn keukencreaties. Ik laat je daarbij zien dat de termen 'gezond' en 'lekker' hand in hand gaan. Van eten moet je kunnen genieten!

Een leven lang leren

De wetenschap rond voeding staat niet stil en ik dus ook niet. Ik ben steeds op zoek naar manieren om mezelf bij te scholen. Levenslang leren is mijn motto. Dat blijkt ook uit mijn schoolcarrière. Ik studeerde af als master in de biomedische wetenschappen met specialisatie voedingswetenschappen. Na een paar jaar werken, voelde ik de nood om mijn kennis op een andere manier in te zetten. Ik besloot om me verder bij te scholen tot diëtiste om mensen te kunnen motiveren en begeleiden in het vinden van een gezonde levensstijl. Na het schrijven van een theoretisch eindwerk over emotioneel eten, ben ik me samen met Lotte verder gaan verdiepen in de praktische kant ervan. Vandaar kwam ook het idee om een handboek op te stellen voor diëtisten en hieraan gekoppeld enkele handige tools te ontwikkelen die samen met de cliënt kunnen gebruikt worden.

Lotte De Clercq

Wat als een hobby begon...

Mijn naam is Lotte en ik ben een diëtiste in de Gentse regio en in Kortrijk met een voorliefde voor lekker eten en koken. Door mijn ervaring als diëtiste merkte ik al snel dat het voor mensen die een dieet volgen vaak moeilijk is om inspiratie op te doen. Om familie, vrienden, patiënten en iedereen die graag kookt een helpende hand te bieden bij het zoeken naar gezonde alternatieven en variatie in hun voeding heb ik het kookboek 'Thuis lekker en gezond koken' geschreven. Het boek staat boordevol lekkere en gezonde recepten die een beginnende kok zonder problemen zelf thuis kan klaarmaken. Daarna blijven de ideeën komen en dit zorgde ervoor dat ik nog recepten maakte, kookboeken schreef en meer.

Groeit uit tot een missie

Ik heb de studie voedings- en dieetkunde gevolgd op Hogeschool Gent en heb daarbij vele stages gelopen. Na mijn studies ben ik begonnen met mijn praktijk die nu steeds meer open bloeit. Ik blijf altijd verder studeren om iedereen een helpende hand te kunnen bieden in hun avontuur met voeding. Ik blijf mij ook steeds bijscholen om mensen meer en meer te kunnen helpen op allerlei vlakken. Mijn interesses gaan uit naar gezonde voeding in het algemeen, gezond koken, eetstoornissen en sportvoeding. Andere zaken omtrent voeding interesseren me ook, maar hiermee heb ik iets minder ervaring.